Het ontmossingsproces

Na een diagnose van uw dak te hebben gemaakt, kan het zijn dat uw dakbedekking niet meer in aanmerking komt voor een reiniging en/of coating. Redenen kunnen zijn: ouderdom, of een te poreus dak. U denkt dan misschien dat u voor zware kosten staat (nieuw dak), doch dit is niet het geval.

Door een enkele of dubbele anti-mosbehandeling kunnen we reeds een groot resultaat bereiken. Direct na de anti-mosbehandeling zullen de wortels van de algen en het mos zelf afsterven, en geleidelijk aan loskomen van uw dak.

Het product dat wij gebruiken heeft een zelfreinigende werking, en zorgt ervoor dat bij elke regenbui er eventueel toekomstig mos wordt verwijderd.

Het reinigingsproces

De fasen van het reinigen. De precieze aanpak hangt af van uw dakbedekking. Standaard bestaat onze werkmethode uit twee delen, enerzijds het reiniging en anderzijds de behandeling van uw dak, door middel van een anti-mosproduct.

Stap 1: Reiniging voorbereiden
Dak reinigen door middel van aangepaste hogedruk

Stap 2: Preventieve antimoslaag aanbrengen

Het coatingsproces

Stap 1: Voorbereidend werk

We verplaatsen alle voorwerpen of tuinmeubilair die kunnen vuil gemaakt worden. Verandas of pergolas worden afgedekt en beschermd tegen eventuele nevel van verf.

Alles wat mogelijk vuil kan worden wordt steeds afgeplakt, zodat wij alles in een onberispelijke staat kunnen achterlaten.

Stap 2: Het coaten van uw dak
Door erosie en ouderdom gaat uw dakbedekking steeds een relief vertonen. Daarom gebruiken wij steeds een primer die zowel uw dakbedekking terug egaler maakt en tevens een hechtingslaag is voor de coating. In totaal worden er nadien 2 lagen van watergedragen dakverf aangebracht door middel van een airlessmachine.

Door het aanbrengen van een professionele dakcoating lijkt het of uw dak volledig nieuw is, en dit voor een fractie van de kosten van een nieuw dak. Kleine haarscheurtjes worden door de coating gesloten en afgedekt, en het oppervlak wordt waterwerend.

Het dak is nu opnieuw resistent aan de gure Belgische weersomstandigheden die, zoals u weet, de meest uiteenlopende temperaturen kunnen omvatten. Door het aanbrengen van deze hoogwaardige dakcoating wordt de levensduur van uw dak met vele jaren verlengd.

Daarenboven doet een mooi en gezond dak de uitstraling en bijgevolg ook de waarde van uw huis gevoelig stijgen.

Contact

Tel. 0476 44 16 75

EUROCOAT nv
• Kaaistraat 27, 3580 BERINGEN
• Munchenlaan 21, 2400 MOL

BTW BE 0457.280.467

Heeft u vragen?
Of wenst u vrijblijvend
een offerte op maat?

Bereikbaar tijdens de kantooruren

Zondag: Gesloten